Finalresa 2016

Dag 1 den 14/10 2016

Årets sista resa inleds i 11 graders värme med färd via Ljungby, Alvesta, Lammhult, Vrigstad och Sävsjö till dagens mål, favoritcampingen Hätte camping i Tranås. Mysig afton inomhus med god mat och dryck.

Dag 2 den 15/10 2016

På förmiddagen far vi ut från Tranås och norrut. I Mjölby går vi över till att följa gamla E4 sträckning upp till Norrköping. Därifrån blir det småvägar runt Glan; Skärblacka, Vånga, Falla och Finspång. Därifrån vidare till våra goda vänner M&H. Trevlig afton med god och värmande gryta med tillbehör! Precis som vanligt!

Dag 3 den 16/10 2016

Frukost intas och därefter tar vi farväl av våra vänner M&H för denna gång och rullar söderut. Självklart tar vi en liten, trevlig omväg och far därför längs E22 nedåt för att slutligen följa väg 40 till Eksjö och Eksjö camping. Där vi stannade för natten med en fin utsikt över vattnet.

Dag 4 den 17/10 2016

Nu lämnar vi Eksjö bakom oss och åker via Växjö och besök på släktgravar vidare till Tingsryds camping. Mulet, blåsigt och kallt men finfin utsikt över sjön.

Dag 5 den 18/10 2016

Dagen inleddes med en promenad i omgivningarna då A har tillbringat en del tid här för mer än 60 år sedan då mormor och morfar bodde här några år. Vi for vidare från denna trevliga camping via Ryd, Glimåkra, Broby, Kristianstad, Åhus, Brösarp mot Simrishamn. På grund av vägarbete fick vi åka en omväg via Ravlunda, Vitaby och S.t Olov. Trevligt att se då vi bott i omgivningarna tidigare. Så kom vi då fram till Tobiksviks camping där vi fick uppleva att förarfönstrets fönsterhiss slutade fungera med neddraget fönster. Var hittar man då säkringen? Ingen dokumentation finns på detta. Skulle vi försöka köra hem med öppen ruta (+10 grader duggregn)? Hitta något att klistra för? Fanns det något öppet där vi kunde få hjälp? Lyckades slutligen via telefon få tag på en bra kille hos Bengt i Örkelljunga som, litet på övertid, tog reda på var man hittar säkringen till fönstret. Under golvet på förarplatsen?!? Jodå där satt en säkring som var trasig. Detta har hänt en gång tidigare, men det var vid leverans så fönstret var uppe då. Löstes den gången genom inlämning hos Bengt i Örkelljunga. Ingen reservsäkring hade vi heller, men vi körde till en bensinmack och fick tag på rätt säkringar. Åter campingen och äntligen mat! Härlig utsikt över havet! Sista campingkvällen detta året firades med bubbel, paté, vin med mera!

Dag 6 den 19/10 2016

Hemresa via Äsperöd utanför Tomelilla för att se hur vår gamla gård mådde idag! Därefter for vi ned till Ystad och följde sedan sydkusten hem igen. Då blev det efter Ystad passage av Svarte, Abbekås, Smygehuk, Trelleborg, Svedala, Lund, Röstånga, Perstorp och Örkelljunga till hemmet!Så var vi då hemma igen efter 132 mil denna gång. Nu börjar Gulliwers vintervila!