Besök hos en gammal vän

Dag 1 den 14/6 2016

Vi åker hemifrån via E6, Nissastigen, Jönköping flygplats, Karlsborg, Askersund till Läppe camping vis Hjälmarens södra strand.

Dag 2 den 15/6 2016

Nu far vi från Läppe camping väg 214, väg 56, väg 230 via Eskilstuna. Därefter E20 en bit tillbaka och sedan väg 56 igen. Sedan valde vi att åka över Kvicksund vilket var en miss för där hamnade vi i vägarbete och broöppning med runt en halvtimmes stillastående. Så småningom kom vi till E18 som vi följde en bit via Västerås mot Enköpingshållet. Halvvägs till Enköping lämnade vi E18 för att följa den gamla vägen så att vi kunde besöka våra vänner Ö&K på deras lilla gård på landet där. Efter en god måltid och mycket prat blev det så dags att träffa en gammal bekanting som vi inte sett på 22 år sedan vi sålde honom till Ö&K. Det varvår gamla islandshäst Vaengur, nu 32 år. Han var i ett förhållandevis gott skick trots litet krämpor och sin höga ålder, givetvis beroende på den fina omvårdnad han fått. Han verkade känna igen oss trots den långa separationen. Det var en härlig upplevelse att träffa honom igen.  Han har en kompis som är shetlandsponny och heter Optimist och är 8 år.

Vaengur
Vaengur
Vaengur och Optimist
Vaengur och Optimist

Till slut lyckades vi slita oss från honom och vårt värdpar för att rulla vidare till Malmköpings bad och camping där vi fick en fin plats med utsikt mot vattnet.

Malmköping bad&camping
Malmköping bad&camping

Dag 3 den 16/6 2016

Vi lämnar Malmköping för att via Katrineholm ta oss till Norrköping och ett snabbstopp där. Vi fortsatte vidare i ihållande regn via Linköping, Kisa, Vimmerby och Åseda till Växjö där vi landade på Evedals camping. Regnet tog lagom slut då vi närmade oss Växjö, vilket man får vara tacksam för.

Dag 4 den 17/6 2016

Så kommer då sista dagen även på denna resa. Det innebär hem via Ljungby. Fyllda av nya minnen landar vi så hemma igen i 22 grader och halvsoligt.