Ännu en kortresa

Dag 1 den 27/6 2016

Vi for i halvsol och 21 grader via väg 25 till Ljungby och sedan gamla E4 till Lovsjön straxt söder Jönköping. Därifrån tog vi E4 mot Jönköping, vilket visade sig vara ett misstag då vägarbeten orsakade mycket långa köer i krypfart hela vägen till Jönköping. När vi äntligen sluppit köerna bar det vidare via Mjölby och väg 50 till våra vänner E&G vid Medevi. Som vanligt fantastiskt trevligt med god mat och härligt sällskap.

Dag 2 den 28/6 2016

Efter en natt med litet regnskurar lättade vi ankar för att fortsätta vår lilla resa. Vi åkte först mot Linköping. På vägen stannade vi till vid det fina båt och leksaksmuseet vid Göta kanal kallat Museihuset. Ett trevligt besök med flera fantastiskt roliga saker som verkligen fick en del minnen att komma tillbaka. I leksaksmuseet fick vi dessutom en improviserad miniguidning av en av de som jobbar med detta fantastiska ställe. GÖR ETT BESÖK!! Ni kommer inte att ångra er. Titta in på deras hemsida här: www: Museihuset.

Efter denna paus som blev mycket längre än vi tänkt fortsatte vi via Linköping  och väg 34 mot Rimforsa. Här vek vi av mot Åtvidabergs-hållet och följde småvägar längs bland annat sjön Åsunden via Hägerstad, väg 134, Kisamorsväg för att slutligen komma in i Horn. Här landade vi som planerat på Hornåbergs camping. Lugnt stilla och behaglig kväll.

DSC_0227 DSC_0229

Dag 3 den 29/6 2016

Vi rullade ut på morgonen för att via väg 135 ta oss ut till väg 34, som vi följde till Högsby, där vi en kort bit följde väg 37 västerut. Vi vek av på en mindre väg för att passera Grönskåra och Älghult på väg till Lenhovda.

DSC_0236

Där vände vi söderut igen ned till Emmaboda via väg 28. Efter passage av denna metropol valde vi väg 120 till Tingsryd och senare Urshult. Slutligen svängde via av för att följa den lilla vägen de sista 6-7 km till Getnö Gård Camping.

DSC_0241

En trevlig stor camping med många platser i en lummig skogsnatur. Till kvällen blev det mer regn, men det är rätt skönt att sitta inne i Gulliwer och höra regnet smattra på taket.

Dag 4 den 30/6 2016

Efter en skön, lugn natt passade vi på att tömma tankar och toalett inför den sista etappen hem. Den lilla smala vägen ut från campingen 6-7 km klarades av galant.

DSC_0243

Nu bar det av längs väg 126 upp till väg 23. Sedan fortsatte vi den nedåt till Osby där väg 15 fick bära oss hemåt.

Dagen avslutades hemma efter en riktigt trevlig runda med en hel del småvägar och för oss nya campingar på programmet.